Antrenamentul functional

De ce am ales antrenamentul functional?

Majoritatea nevoilor/necesitatilor din viata noastra sunt multiplanare. Corpul nostru a fost conceput sa efectueze miscari pe toate planurile de miscare; indiferent ca sunt la munca, pe strada, in parc, tund gazonul sau spal gemurile.

Obiectivul acestui tip de antrenament este de a integra miscari multiplanare si multi articulare la diferite incarcaturi si viteze pentru a creea un transfer pozitiv spre viata de zi cu zi ( sa ma misc mai bine, sa ma misc mai usor, sa fiu mai agil, sa fiu mai flexibil, sa existe un echilibru intre forta,stabilitate si mobilitate).

Spre deosibire de antrenamentele clasice unde “regulile” sunt fixe si exercitiile sunt executate doar intr-un plan de miscare in antrenamentul fuctional nu exista “reguli” reusind astfel sa antrenam muschii prin miscari complexe, miscari care stau la baza existentei noastre (mers, alergat, aplecare, indreptare, intindere, rotatie, saritura, echilibru, stabilitate etc).

Orice imbalans muscular duce la o disfunctie posturala (cifoza, scolioza, lordoza sunt cele mai de intalnite) probleme articulare, accidentari, dureri musculare si de aceea este crucial ca in antrenamentul nostru sa avem un echilibru organizat din punct de vedere al mobilitatii, flexibilitatii si fortei iar antrenamentul functional inglobeaza toate aceste componente.